Skara HF - HK S-hof

Förlust mot S-hof...

Skara HF - HK S-hof 22-24 (10-14)

HK S-hof inledde matchen bra och tog en snabb ledning med 3-0 medan Skaratjejerna mest stod och tittade på. Men sedan vaknade vi till och plötsligt stod det 3-3 och vi var på gång. Men efter de 3 kämpamålen så var det tvärstopp och gästerna kontrade, sköt och stängde till sitt försvar. En kvart in i första halvlek hade motståndarna gjort 8 raka mål på oss innan vi reducerade till 11-4. Som mest hade S-hof ledningen med 9 mål (13-4) men efter det så höjde vi oss. Vi kämpade och slet det gav resultat, mål för mål knappades in och när vi gick till halvtidsvilan ledde S-hof bara med 4 mål.

En energiladdad Niclas talade om för tjejerna i pausen att nu var det dags att börja jobba (snällt skrivet, kan inte riktigt skriva vad han sa...) och att vi inte skulle stressa upp oss. Vi närmade oss på resultattavlan och vårat 5-1-försvar fungerade bra. Framåt hade vi många skott som inte riktigt hittade in, utan studsade i målramen, samt att vi inte utnyttjade de 6 tillfällena vi var en tjej mer på planen. Men i slutet av matchen var vi när att kvittera men vi kom inte närmare än 20-21, 21-22 och 22-23. S-hof kunde sätta sista målet och vinna med 22-24. För att man ska kunna slå serieledarna krävs det att vi är på tå från början och inte "ger" motståndarna försprång, samt att vi sätter våra lägen i 6 mot 5-spelet. Vi gör ändå en bra match i 45 min och dagens domare gjorde sitt jobb bra. Publiken var kanonbra och det var verkligen tryck i hallen denna tisdagkväll - tack för erat stöd!

Nu är halva serien spelad och den 12 dec är det dags att bege sig till Partille för att återigen möta HK S-hof.