Snöyra i Göteborg...

Kongelf - Skara 21-25 (12-13)
Målskyttar Julia 8, Frida M 5, Sara R 4, Frida S 3, Linda 3 och Ella 2

Klockan är nu 21.12 en söndagkväll när jag skriver detta. Vi åker från ett snöigt Göteborg i 40 km/h på motorvägen och man kan sammanfatta kvällen med att bussen kör fortare än vad vi spelade idag på planen...

Innan matchen pratade vi om att hålla oss till våra grunder, dvs tufft försvar vilket ger enkla målvaktsräddningar som leder till kontringar eller ett snabbt 2:a-fasspel. Den planen höll i ca 5 minuter och då hade vi en ledning med 4-2. Efter det så är det ingen som vet vad som hände, vi föll in i Kongelfs långsamma tempo samtidigt som de tekniska misstagen bara blev fler och fler. Julia kom in i matchen och genom hennes skytte kunde vi hålla en knapp ledning under första halvlek. I försvarsspelet hittade vi inte riktigt våra positioner vilket gjorde att målvakten, Sara, inte fick så mycket hjälp. Vi hade en bra period då motståndarna åkte på två stycken utvisningar där vi började känna igen Skaraspelarnas fart och fläkt, men så fort Kongelf var fulltaligt var vi tillbaka i tempofattigheten.

I halvtid fick spelarna rannsaka sig själva och vi skulle rätta till det som vi var mest missnöjda med, dvs försvarsspelet och omställningsspelet. Men andra halvlek fortsatte likadant som den första och vi kunde endast hålla ledningen med ett eller två mål. Vid 47 minuter byttes Ellen in och gjorde några viktiga räddningar och efter 55 minuter kom rycket som vi alla hade väntat på - snabba omställningar och vi gick rakt på mål. Skönt med två poäng och några plusmål efter en sån här match. Tre positiva saker tar vi med oss efter denna match Julias skytte, Ellens inhopp och Lindas stabila straffskytte. Resten knöglar vi ihop och spolar ner!

Nu hoppas vi på en helt annan inställning och attityd på tisdag då Sävehof kommer på besök.