Söndag

Söndag = gameday!

Match mot Önnerediterna, blev vinst tillslut med en boll efter en väldigt konstig match! Tilda spelade i motståndarlaget och dte var kul o träffa henne igen.  För min egen del gick det verkligen skitdåligt, men de e bara o ta revansch på sig själv på onsdag när nästa match är, Kärra borta.

Skara HF - HK Önnerediterna 27-26 (17-13)

Vill ni se dramatik, gå på handboll! Skräckmästaren Alfred Hitchcock hade varit stolt om han varit mannen bakom manuset till drabbningen mellan Skara och Önnerediterna på söndagseftermiddagen. Inledningsvis såg det ut att bli ett stillsamt drama när Skara gjorde 8-1 på tio minuter. Effektiviteten i kontringarna var maximal och vem kunde då ana att vi skulle stå inför en högdramatisk upplösning 50 minuter senare. Några snabba reduceringsmål av Önnerediterna skapade oro hos hemmaspelarna och det unga Göteborgslaget hade helt plötsligt gjort match av det hela. Fem raka mål gjorde ställningen till 8-6 och sedan bytte lagen mer eller mindre mål med varandra fram till halvlekens avslutning då Skara ändå lyckade gå loss med fyra bollars ledning.
En bra start på andra med mål i första anfallet gav en förhoppning om att Skara skulle ta ett nytt stadigt grepp om händelserna, men så blev inte fallet. Okoncentrerat spel, bränd straff och flera missade frilägen för hemmalaget gav Önnerediterna nytt hopp om att få med sig poäng hem från Skara. Man var också ikapp vid tre tillfällen, 22-22, 25-25 och 26-26. Nu blev det ändå Skara som fick sista ordet genom Mikaela Skogsberg. Ett typiskt viljemål från Mikaelas sida resulterade i 27-26 och när sedan Önnerediterna i anfall med 15 sekunder kvar, tog ett avslut som missade målet kunde både tjejerna och hemmapubliken dra en suck av lättnad.